الثلاثاء، 14 سبتمبر 2010

Cinema en català sobre àrabs



Sota el mateix cel

La Hanan viu a Espanya amb els seus pares, Hamid i Fatiha, immigrants marroquins, i el seu germà Nur, però en Hamid no s'adapta al país i vol tornar al Marroc. Com que no vol deixar-lo sol, la Hanan l'acompanya, però la Fatiha i en Nur es queden a Espanya.



Les filles de Mohamed

Produïda per

Fitxa tècnica i artística

  • Any
  • 2003

  • Tipologia
  • Televisió - TV Movie

  • Gènere
  • Comèdia

  • Públic
  • Tots els públics

  • Durada
  • 93'

  • Versió original
  • Català

  • Format
  • Color, Betacam, Altres


Sinopsi

La Carme, una ginecòloga barcelonina que acaba de separar-se del seu marit, es troba cara a cara amb la cultura marroquí quan el marit de la seva pacient, la Shahida, es nega a reconèixer la seva filla recent nascuda. A través de l'Amir, el germà atractiu de l'esposa rebutjada, la Carme descobreix els costums, la sensibilitat i els punts de vista dels marroquins i, a mesura que la seva implicació en el problema creix, acull la Shahida i el seu nadó a casa seva. A partir d'aquest moment, la Carme s'encarrega d'ajudar la Shahida en el procés d'adaptació a la societat occidental i farà de mediadora perquè pugui tornar amb el seu marit. Al mateix temps, haurà d'assimilar la imprevista atracció que sent per l'Amir, que li ofereix la sensibilitat, comprensió i riquesa emocional que mai no havia trobat en les seves relacions anteriors.


"L'altra ciutat"
Producció: Televisió de Catalunya, Factotum Barcelona, Televisió
Espanyola i Europroducciones TV, 2008
Directora: Sílvia Quer
Guió: Ángeles González-Sinde basat en la novel·la "La otra ciudad," de Pablo Aranda
Director de fotografia: Juan Carlos Lausín
Música: Micky Forteza-Rey
Intèrprets: Tristán Ulloa (Rafa), Sergi Anguera (Paco), Aida Oset (Nadia), Juan Sanz (Manolo), Marta Millà (Maribel), Paul Berrondo (Gato), Ariadna Matas (Amalia), Ana Alarcón (Lucía) i Xavier Palomino (Richa)

En Paco és un adolescent que no ho te gens fàcil. El pare alcohòlic, el germà, un delinqüent en potència. El barri, un entorn degradat que tampoc no ajuda. Nomes li queda la seva germana Lucía i Rafa, un dels professors de l'institut on estudia mecànica, que està disposat a tot per allunyar aquests xavals del pou on és fàcil que acabin caient. Ni tant sols els seus companys tenen gaire fe en el propi futur. Menys encara si cal agafar el camí més difícil. Per la Nadia les coses potser encara són més difícils. És filla d'immigrants magrebins i viu amb la seva família en un poble. És bona estudiant i vol arribar a la universitat. Però la cultura familiar no entén gaire aquestes ambicions. Un món masclista, amb poques mires i molta por no és el millor entorn per estimular aquestes alegries. La vida els unirà i a poc a poc trobaran la manera d'anar endavant a pesar del seu entorn.


"Omar Martínez"
Producció: Televisió de Catalunya, Just Films, S.L, TVV Televisió
Valenciana, Nadie es Perfecto i Adivina Producciones
Direcció: Pau Martínez
Guió: Jesús Martínez Balsameda
Fotografia: Miguel Llorens
Música: Arnau Bataller
Intèrprets: Younes Bachir (Omar); Natasha Yarovenko (Olga); Alex Brendemühl (Toni); Celso Bugallo (Entrenador); Pati Martínez (Maria)

"Jo no em dic Omar. El meu nom és Karim. Omar Martínez era un boxejador, meitat magrebí, meitat espanyol, que entrenava al meu gimnàs. Jo faig servir la seva llicència. El millor de no existir és que et pots dir com vulguis". Omar, un noi magrebí de procedència il·legal, viu del seu negoci de venda ambulant de cds en una gran ciutat espanyola, i treu uns diners extres boxejant. Entrena al gimnàs de l'oncle del seu únic amic, Toni, amb qui viu, i somnia amb tornar al Marroc. També somnia amb aconseguir l'amor de l'Olga, una altra immigrant d'Ucraïna que té l'esperança de convertir-se en "una senyora". Entre ells s'establirà un triangle d'amor i amistat en què els somnis de cadascun toparan amb la realitat en la que viuen...

ليست هناك تعليقات: