الأربعاء، 17 نوفمبر 2010

SETMANA D'ACTIVITATS escriptors empresonats

La setmana d'activitats se celebrarà a Palma del 15 al 19 de novembre. El PEN Català ha creat el I Premi Internacional Veu lliure, que s'entregarà en el marc d’un sopar com a cloenda dels actes de la Setmana del PEN Català a Palma. El guardó vol reconèixer aquells escriptors i escriptores que hagin patit persecució pels seus escrits o hagin destacat per la defensa de la llibertat d’expressió.

PEN català.JPG
Zoom

EL PEN Català a les Illes se sumarà per primera vegada a la celebració del dia de l’Escriptor Empresonat, amb la “Setmana del PEN Català a Palma”. El programa d’activitats literàries culminarà amb la concessió del Primer Premi Veu Lliure a un escriptor que hagi sofert o estigui sofrint persecució per causa de la seva escriptura o que s’hagi destacat per defensar la llibertat d’expressió.

La Setmana del PEN Català a Palma ha estat organitzada per la Vicepresidència del PEN a les Illes i compta amb el suport de l’Ajuntament de Palma; les conselleries de Turisme i Cultura del Govern Balear; la conselleria de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca; l’Obra Social de “SA NOSTRA”, Caixa de Balears; l’Institut Ramon Llull; l’Obra Cultural Balear i la Casa Museu Llorenç Villalonga. De fet, la primera activitat de la setmana tendrà lloc a la seu balear de l'IRL. Es tracta d'una taula rodona que porta per títol La paraula crema el foc i on hi participen Bartomeu Fiol, Maite Salord, Margalida Pons, Rhodah Mashavave i Carles Cabrera.


L’organització d’aquesta setmana d’activitats literàries, a banda de contribuir a difondre la tasca del PEN Català a les Illes, té com objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre els casos de vulneració del dret a la llibertat d’expressió arreu del món, alhora que vol expressar la solidaritat i el suport a tots aquells escriptors i escriptores empresonats, perseguits o amenaçats a causa dels seus escrits. El programa inclou un ampli ventall d’activitats que van des de la celebració de taules rodones al voltant de la llibertat d’expressió; un concert de música, recitals poètics de textos d’escriptors empresonats o l’exposició “Veus Silenciades, veus rescatades”.
El PEN Internacional va instaurar el dia 15 de novembre com el “Dia Internacional de l’Escriptor Empresonat”, per donar visibilitat als casos d’escriptors empresonats, perseguits o amenaçats arreu del món pels seus escrits. El PEN Català participa activament, a través del seu comitè d’escriptors empresonats, amb l’organització d’actes en commemoració d’aquest dia. Enguany a la celebració de Palma s’hi afegeixen actes a Barcelona i Agramunt. Com ja és habitual, un artista de renom ha creat un cartell commemoratiu. Enguany el cartell és obra del poeta i pintor Narcís Comadira. En anteriors edicions n’han estat autors: Antoni Tàpies, Frederic Amat, Albert Ràfols-Casamada, Perejaume, Albert Guinovart; Jaume Plensa i Eulàlia Valldosera.

(veure programa adjunt)

ليست هناك تعليقات: